Have fun !
 
 

VrijeVal.com

 

Vliegtuigen !

   

Prijs
tandemsprong :
vanaf 195 €
Cadeaubon 230 €
weekopleiding
vanaf 550 €

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

             
 

Hier heb je een overzicht van de vliegtuigen die op regelmatige basis gebruikt worden om uit te springen. Er zitten waarschijnlijk een paar bij waar je nog nooit van gehoord hebt maar geen nood, eens je aan het springen bent heb je waarschijnlijk ook de drive om uit alles te springen wat kan vliegen.

    Twin Otter, 22 springers in 15 minuten naar 12.500ft. Er zijn uitvoeringen, zoals de Supper Otter, die in 11 minuten naar 12.500ft kunnen.  
     
  Pilatus Porter, 10 springers in 15 minuten naar 12.500ft. Ook hier zijn uitvoeringen die in 11 minuten naar 12.500ft kunnen. In Frankrijk en zeer populair toestel.  
     
  Casa212-200, tot 24 springers kunnen er mee naar 12.500ft in 20 minuten. Tof aan dit vliegtuig is de tailgate. Je kunt langs de achterkant eruit springen.  
     
  Beech, een vliegtuig dat tot 22 springers in 10 minuten naar 12.500ft gaat. De Beech is een laagdekker, dit geeft wel veel relatieve wind bij de exit.  
     
Skyvan, tot 22 springers in 15 minuten naar 12.500ft. Hier zijn er ook uitvoeringen die in 12 minuten naar 12.500ft gaan.  
     
Hercules C130, een skydivers natte droom. Om de twee jaar is er de bekende Hercules Boogie in Zweden.  
     
  Beaver, tot midden jaren 90 een vaak gebruikt toestel. Het voordeel van de Beaver is dat je er veel gewicht in mag steken in verhouding met de afmetingen. Nadeel is wel wanneer je er met 8 springers in zit je niet veel plaats hebt.  
     
  Aravan, een pijlsnel vliegtuig, in 12 minuten naar 15.000ft. Spijtig dat dit vliegtuig niet in europa aan paradrop mag doen.  
   
  Wilga, wel niet veel gebruikt in west Europa maar in de voormalig oost Europa regelmatig gebruikt bij de static-line opleidingen. Van origine is dit toestel er eentje om zweefvliegtuigen te slepen, een krachtige motor met vleugels.
   
Kudu, 8 springers naar een hoogte brengen van 10.000ft in 20 minuten. Niet zo erg snel maar wel tof om uit te springen. Lijkt een beetje op de Pilatus Porter.
   
  Turbo Let, in Engeland is er een club waar je uit de Turbo Let kan springen. Tijdens de X-Mas Boogie in Ampuria Brava was er in het verleden ook eentje para's aan het strooien. Naddel van dit toestel is dat je bij de exit een enorme propwash hebt.
   
  Cessna 208 Grand Caravan, in België heb je er een paar vliegen. Momenteel hier populairder dan de Pilatus Porter. Tot 20 springers kunnen er mee en je hebt nog voldoende plaats,
   
Boeing 727 één keer per jaar kan je tijdens de FreeFall convention uit de boeing 727 springen, 180 springers kunnen er per vlucht mee.
   
Cessna 208 Caravan, het kleine broertje van de Grand Caravan. Je kan al raden dat hier minder springers in kunnen en dus minder gebruikt is in het parachutistenwereldje.
   
  Dc 3
   
  Mi2, neen, niet de film, wel een helicopter waar je met zijn 6 in kan. In west Europa minder gebruikt. Helicopters zijn eenmaal duur om mee te vliegen.
   
  Mi8, tot over een paar jaar een helicopter die regelmatig in Frankrijk te vinden was op een club niet ver van Bordeaux. Hier kunnen tot24 springers in en in no time ben je op 12.500ft.
   
  Mi26, in Vichy, de jaarlijkse Boogie waar je nu uit de An72 kan springen had men vroeger deze helicopter staan.
   
Antonov 72 Tailgate, tot 64 parachutisten. Erg populair op de Vichy Boogie.
   
Antonov 2. Deur aan de linkerkant. De grootste dubbeldeker die ooit gebouwd is.
   
Antonov 26Tailgate, Soms wel gevuld met meer dan 50 springgekke mensen. Op de Hercules Boogie in Zweden is er een Antonov 26 als tweede vliegtuig.
   
Tailgate, tot 24 parachutisten kunnen in dit vliegtuig. Vaak gebruikt op paraclubs buiten de EU.
   
   
   
   
   

 

 

 

Initiatie
parachutespringen

Initiatie Vrije Val
Initiatie Static
Line
Tandemsprong

Stage
parachutespringen

Stage VrijeVal
Stage Static
Line

VrijeVal
spelletjes

De disciplines
De spelletjes

Hoe beginnen?

FAQ
Nieuws
De Foto's
De Video's
De vliegtuigen

Links

Datum voorstellen
Mailing
Contacteer ons

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   
© 2004-2011 Skydive & Surf Holidays info@vrijeval.com