>
               
 
     
Have fun !
 
 

VrijeVal.com

 

Static line Opleiding !

   
Prijs
tandemsprong :
vanaf 195 €
Cadeaubon 230 €

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

             
 

De klassieke manier om te leren parachutespringen.
Hier gaat alles op een rustiger tempo.
Na de grondopleiding gaan we veel aandacht geven, aan de exit.
Bij de exit is het belangrijk dat je heel je lichaam in een vloeiende beweging in de relatieve wind zet zonder dat je lichaam uit de as gaat. Je zet je in de deur, voeten buiten en met je bilnaad ga je zo dicht mogelijk bij de rand zitten, één hand tegen de deurstijl en de andere hand op de bodem. Je schouders zet je parallel ten opzichte van de vleugel en dan in één vloeiende beweging de deur uit. Met je armen en benen gaan we bijna dezelfde houding aannemen zoals de jongens die in vrijeval gaan maar we blijven naar het vliegtuig kijken. Door naar het vliegtuig te kijken gaan we automatisch ons lichaam in de banaanhouding brengen en zo splitsen we de relatieve die over je lichaam raast.

De leerling springer die een paar goede exits maakt kan beginnen met de dummy’s te trekken. Dummy’s zijn een simulatie van het openen van de parachute. Deze beweging moet gebeuren zonder dat je uit je as gaat en moet afgewerkt zijn vooraleer de parachute helemaal open is. Wie in het totaal drie goede dummy’s heeft getrokken waarvan de twee laatste op dezelfde dag kan beginnen aan zijn eerste vrijeval.

Bij deze sprong gaan we na 3 seconden de parachute zelf openen. Tot voor deze sprong was het nog altijd de static-line die de parachute activeerde. Belangrijk is dat we nu tijdsbesef gaan opbouwen. Twee goede exits waar je zelf de parachute gaat openen en we gaan dan springen op 5500ft. hoogte en vallen we 10 seconden. De eerste sprongen gaan we trachten om 10 seconden lang in as te blijven. Makkie denk je? Wel, het is hier belangrijk dat je lichaam helemaal symmetrisch is en dat je op de afgesproken tijd je parachute opent. Tijdsbesef en hoogtebesef zijn hier zeer belangrijk.
Dan is het tijd om te leren draaien, een volledige draai, een halve draai, een kwart draai. We springen nog altijd van op een hoogte van 5500ft.

Wat er nadien volgt hangt een beetje af van leerling tot leerling. Je hebt soms jongens, en meisjes, die in een ei geboren. Een “natural born skydiver”, laat je niet ontmoedigen door je vrienden die misschien hun progressie sneller doorlopen. Iederen heeft vroeg of laat zijn stagnatiepunt. Het moment dat je denkt dat je nooit de oefening onder de knie zult krijgen. Laat je niet ontmoedigen, de maximum springhoogte is niet ver meer af.

Het biermoment. Iemand met een beetje aanleg kan in 20 sprongen tijd in vrijeval zijn van op de maximum hoogte. Nu kan je gaan verder werken aan je vrijeval skills.

Je stopt nooit met leren, of je nu 10, 100, 1000 of 5000 sprongen hebt, elke sprong is het mogelijk dat je wat bijleert.

Eens je de vrijeval onder de knie hebt kan je kiezen voor een discipline. Er zijn er aardig wat. Hier heb je een overzicht van al wat mogelijk is in het parachutespringen.

Initiatie
parachutespringen

Initiatie Vrije Val
Initiatie Static
Line
Tandemsprong

Stage
parachutespringen

Stage VrijeVal
Stage Static
Line

VrijeVal
spelletjes

De disciplines
De spelletjes

Hoe beginnen?

FAQ
Nieuws
De Foto's
De Video's
De vliegtuigen

Links

Datum voorstellen
Mailing
Contacteer ons

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   
© 2004-2011 Skydive & Surf Holidays info@vrijeval.com