Have fun !
 
 

VrijeVal.com

 

Spelen in vrije val en onder parachute !

   
Prijs
tandemsprong :
vanaf 195 €
Cadeaubon 230 €

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

             
 

Track.
Gooi iemand uit het vliegtuig, liefst met een parachute op zijn rug , laat die op zijn rug vliegen en dan met zijn allen erachteraan. Het konijn, de kerel die op zijn rug vliegt, zal proberen zo stabiel mogelijk te vliegen. We kunnen hier van vliegen spreken, iemand die de ideale positie aanneemt kan gemakkelijk onder een hoek van 45° naar beneden vliegen. Beeld je maar eens in, je vertrekt op 4000m hoogte en op 1000m hoogte open je de parachute. Je kunt dus 3000m horizontale afstand afleggen.
Tof is dat je dit samen met anderen doet, je kan een heuse formatie opbouwen of voor de camera van het konijn wat gaan showen.

SkyBall.
De ingrediënten: Je neemt een tennisbal, haal er zoveel mogelijk pluis af met een scheermesje. Snij de bal open en stop er ongeveer 550gr lood in. Naai de bal terug toe maar doe er een lintje aan. Het lintje hebben we nodig om de bal niet teveel te laten driften. Het lintje gaat de bal niet echt afremmen maar gaat wel genoeg wind pakken om de bal min of meer op zijn plaats te laten vallen.
Nu kunnen we gaan spelen. De persoon die de bal meeneemt gaat er ook voor zorgen dat de bal niet tot de grond komt. In België is dit spelletje verboden, eigenlijk een beetje logisch dat je bedenkt dat de meeste paraclubs niet zo ver van de behuizing ligt.
De +/-550gr lood gaat de bal voldoende snelheid geven om mee te spelen. Het is een apart gezicht om tijdens je vrije val voor zo’n bal te hangen. Ervaren springer gaan zelfs de bekende Dolphin test met een SkyBall doen. Hier heb je bepaalde oefeningen te doen om tot de groep van de Dolphin FreeFly Instructeurs te behoren. Op deze website van Olav Zipser, de bedenker van het “FreeFly” springen heb je meer info over dit FreeFly instructie brevet.

Tube jumps.
De ingrediënten: Je gaat de lakens thuis nemen, naai ze aan elkaar tot een stuk hebt met een oppervlakte van 1.5m op 8m. Uit je vaders garage neem je een stuk buis van 1.5m en daar maak je een cirkel van. Stop de buis in de zoon van de stof en naai de twee lange kanten van de stof aan elkaar. Nu heb je een tube. Was het maar zo eenvoudig maar eigenlijk kom het hier op neer. De stof is parachutestof. Aan de buis heb je een handvat of een mechanisme waar je de tube aan je voeten kan vastmaken. Voor de sprong rol je de tube op tot tegen de buis. Vlak na de exit zorg je ervoor dat de opgerolde stof wind kan nemen en de tube zal zich dan ontvouwen. Raar maar waar maar de tube gaat je niet veel afremmen.
Nu hebben we een gigantisch referentiepunt in de lucht.
Bij de Indy500 sprongen zijn er twee tubes. De springers met de tubes gaan trachten op een vaste afstand van elkaar te springen zodat de andere springers eigenlijk een circuit kunnen vliegen van tube naar tube. De springers gaan nu proberen om zo vaak mogelijk dit parcour af te leggen. De springer met de meeste rondes wint de race. Geen discipline maar wel leuk om eens te doen.

Gostriders.
Wie heeft er vroeger nooit op de rug van zijn pa aan het “paardje rijden” geweest?
Eigenlijk is het hier net hetzelfde maar dan alleen dat het paard een wingsuit aan heeft en je tegen 150km/u voorwaartse snelheid kan opbouwen.
Weeral tof om eens een keer te doen om een mooie foto of video te maken maar daar houdt het dan op.

Body surf.
of beter, skysurfen met je kameraad als surfboard. Niet echt een spelletje maar weeral mooi voor de foto.

Blade running.
De ingrediënten: je kiest en berghelling, je zet er een parcour van vlaggen neer en vervolgens spring je uit een helikopter, of een vliegtuig. Na het openen van de parachute stuur je het valscherm naar dit parcour. Het is nu de bedoeling dat je het parcour gaat volgen zonder met je voeten op de grond te komen. Ideaal is een skipiste. Niet voor beginners.

Ground launching.
Er zijn berghellingen die steil genoeg zijn om zonder helikopter of vliegtuig e te lanceren. Je vertrekt hier een beetje als met een parapente maar bij het parapenten is het de bedoeling om met de parachute stijgen. Hier is het de bedoeling om zo snel mogelijk beneden te zijn zonder het parcour te verlaten. Vaak worden hier wel iets grotere valschermen gebruikt dan bij het parachutespringen.

3D vliegen, een verhaal apart.
Je weet ondertussen al dat er verschillende houdingen zijn om te vallen. Iemand die op zijn buik valt noemen we een rw’er, iemand die alles doet behalve op zijn buik vallen noemen we een FreeFlyer. Doe een mix van deze beide valhoudingen en je hebt een 3D (dimensie) sprong. Tof om te doen, het zicht op een stel rw’ers maar dan ondersteboven is echt wel apart.
Op het forum van dropzone.com is er een discussie geweest, of beter gezegd een voorstel geweest, om een nieuwe discipline te creëren.
Het gaat hier om ploegen van 4 springers, twee FreeFlyers en twee RW’ers. Men zou hier zoals bij het RW’en op voorhand afgesproken figuren moeten maken. Klik hier om naar het forum te gaan.

Wingsuit en canopy.
Wat gaat de toekomst geven? Misschien is het wel een combinatie van VrijeVal en Wingsuits vliegen. Staar je niet blind op deze jongens. Het zijn de pioniers van misschien de volgende discipline.

Initiatie
parachutespringen

Initiatie Vrije Val
Initiatie Static
Line
Tandemsprong

Stage
parachutespringen

Stage VrijeVal
Stage Static
Line

VrijeVal
spelletjes

De disciplines
De spelletjes

Hoe beginnen?

FAQ
Nieuws
De Foto's
De Video's
De vliegtuigen

Links

Datum voorstellen
Mailing
Contacteer ons

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   
© 2004-2011 Skydive & Surf Holidays info@vrijeval.com