Have fun !
 
 

VrijeVal.com

 

kennismakingssprong static line

   
Prijs
tandemsprong :
vanaf 195 €
Cadeaubon 230 €

 
             
 

De kennismakingssprong static-line, ook wel eens de klassieke opleiding genoemd.

Ook deze opleiding heeft een grondopleiding die een kleine dag duurt. Hier ga je alles leren over het materiaal, hoe je uit het vliegtuig moet springen (exit), welk circuit je moet vliegen en hoe je moet landen.
Er wordt veel aandacht gegeven hoe te handelen in bijzondere omstandigheden.

De sprong op zich gebeurt van op een hoogte van 1100m. De parachute hoef je niet zelf openen, de parachute gaat automatisch open. Kijk maar naar de militaire springers, voor de sprong wordt de static-line vast gehaakt aan het vliegtuig. De andere kant van deze lijn zit aan de pin welke het rig gesloten houdt. Eens de springer het vliegtuig verlaat gaat deze static-line zich strekken en zo de pin uit het rig trekken om de parachute te openen. Tijdens de grondoefeningen gaat er veel aandacht naar de exit. Het is belangrijk dat je een exit maakt in as met het vliegtuig. De kunst bestaat hierin om heel je lichaam symmetrisch op de relatieve wind te zetten. Het is wel en raar gevoel om in de deur te zitten. De snelheid van het vliegtuig creëert een wind die je in eerste instantie naar achter gaat drukken. Hetzelfde effect als je een arm uit een raam van een rijdende auto zou steken maar eens je uit het vliegtuig bent drijf je als het ware op een kussen van lucht.

De instructeur gaat je begeleiden tot in de deur van het vliegtuig maar daarna sta je er alleen voor. Na de "Go" van de instructeur kan je springen. De parachute is open in ongeveer 3 seconden. Deze seconden tel je af, tijdens de opleiding hoor je wel waarom je dat moet doen.

 

 

Initiatie
parachutespringen

Initiatie Vrije Val
Initiatie Static
Line
Tandemsprong

Stage
parachutespringen

Stage VrijeVal
Stage Static
Line

VrijeVal
spelletjes

De disciplines
De spelletjes

Hoe beginnen?

FAQ
Nieuws
De Foto's
De Video's
De vliegtuigen

Links

Datum voorstellen
Mailing
Contacteer ons

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   
© 2004-2011 Skydive & Surf Holidays info@vrijeval.com